https---blogs-images.forbes.com-dominiqueafacan-files-2017-05-Antony-Sheriff-2

Po drugi put za redom, brodogradilište Princess Yachts uvršteno je u jedno od redovitih godišnjih istraživanja o uspješnosti poslovanja koje za tvrtke iz Velike Britanije provodi poznati britanski dnevnik The Sunday Times.

Profit Track 100 je rang-lista britanskih privatnih tvrtki s najbrže rastućim profitima, mjerenima tijekom posljednje tri godine prema dostupnim godišnjihm bilancama. Navedena dobit je operativna dobit – prije poreza, kamata, dividendi i izvanrednih stavki.

Ove godine tvrtka Princess Yachts je uvrštena na 8. mjesto u Profit Track 100. Princess je zabilježio rast dobiti od 114% na 10,9 milijuna funti u svojoj financijskoj godini koja je završila prosinca 2017., s prodajom od 274,4 milijuna funti i radnom snagom koja broji ukupno 2.407 ljudi.

Princess u svom brodogradilištu u Plymouthu gradi luksuzne jahte u rasponu od 11-40 m (35-130 ft) i vlasništvo L Cattertona, privatnog dioničkog fonda iza kojeg stoji francuski i multinacionalni konglomerat koji se bavi proizvodnjom luksuznih dobara LVMH Group (Moët Hennessy Louis Vuitton Group). Oni su u Princess kroz posljednjih pet godina uložili više od 100 milijuna funti.

Kompanija je nastavila snažan rast i u prošloj godini lansirala šest novih modela i povećala broj zaposlenih na 3 000. Procjenjuje se da im je prodaja u 2018. godini porasla za 20%.

Antony Sheriff, izvršni predsjednik Princess Yachtsa, ima razloga za zadovoljstvo.

rsz_1project_31_vs_40m_2

rsz_shot-6_new_window