melges1

Trogirani briljirali

U Zadru je zaključena sjajna sezona u klasi Melges 24 tijekom koje je hrvatska flota narasla na 23 broda i postala treća najveća na svijetu

Trogirska posada na Melgesu 24 Mataran briljirala je prošli mjesec na regatnim poljima u Italiji i Hrvatskoj. Ekipa koju predvodi kormilar Ante Botica najprije je na Europskom prvenstvu u Genovi osvojila drugo mjesto i prvo u konkurenciji amaterskih posada, a zatim je sjajnu sezonu zaključila pobjedom na Prvenstvu Hrvatske koje je krajem studenog održano u Zadru. Konkurencija na hrvatskim Melges 24 regatama zaista je velika i trijumf mlade posade iz JK-a Trogir u njezinoj prvoj natjecateljskoj sezoni poprilično iznenađuje. Uz Antu Boticu na timunu u posadi Matarana su još Ivo Matić, Mario Škrlj te Damir Civadelić, a peti član posade regrutira se s obzirom na potrebnu kilažu iz pomlatka JK-a Trogir, pa je tako na EP-u u Genovi to mjesto popunio Max Čarija, a na PH-u u Zadru Mataranima se pridružila Bruna Princivali.

melges3

– Na ideju da se okušamo u Melgesu 24 došli smo krajem prošle godine kad smo vidjeli da su svi prešli u tu klasu i da se u njoj ozbiljno jedri, a na prvoj ovogodišnjoj regati u Dubrovniku iznajmili smo brod od Filipa Jurišića i svidjelo nam se. Ivo Matić je inače vlasnik Melgesa 32, koji se također zove Mataran, stoga nam nije bio problem priviknuti se na manju inačicu tog broda, a naša je prednost vjerojatno u tome što smo često jedrili zajedno i dobro funkcioniramo kao ekipa. (…) Više pročitajte u 269. broju Mora.

Napisao: Lari Lulić
Snimili: regate.com.hr, IM24CA/ZGN