bavaria sr41

SR41 motornjak 2022

Novi Bavarijin model motornjaka SR41 izabran je za pobjednika britanskog Motor Boat & Yachting magazina 2022. godine. U vrlo konkurentnoj kategoriji do 45 stopa našlo se 34 nominiranih modela.

Njihova SR LINE serija modela upravo je dobila nagradu za model SR41, a nedavno je najavljen i model SR36 koji bi po svemu sudeći mogao biti jednako zapažen. Stručni žiri je još uoči nominacija kazao da je Bavaria SR41 bio jedan od najboljih modela „za sve prilike“ kojeg su testirali tijekom prošle godine. U standardu dolazi s ugradbenim Mercruiser benzinskim motorima 2×350 konjskih snaga, s kojima postiže 37 čvorova, dok u opciji nude 2×300 i 2×380 Volvo Penta dizelske motore. Bilo o kojoj kombinaciji da se radilo to je i više nego dovoljno za postizanje relativno velikih brzina, te što je važnije ekonomičan rad pri krstarećoj brzini od 27 čvorova na oko 3 tisuće okretaja u minuti, s dosegom oko 200 nautičkih milja.

Motornjak za krstarenje koji kombinira najbolje iz Bavarijine S-linije i R-linije. Uz komforan kokpit, prema krmi se nalazi pomični stol s kružnom klupom koje se iz savršenog mjesta za uživanje u zalasku sunca s koktelom u ruci, transformira u prostrano sunčalište. Još jedno prostrano sunčalište nalazi se na provi.

Na samoj krmi je velika hidraulična platforma za kupanje, sa svim modernim elementima. U kokpitu je velika prednost pomični krov napravljen od čvrstog platna, zahvaljujući kojemu se u nekoliko sekundi jahta pretvara iz kabrioleta u vrlo dobro zaštićenu kabinu. Iza skiperskog sjedala je prostrani vanjski bar s hladnjakom i ledomatom, sudoperom, te roštiljem i kuhinjskom radnom plohom dovoljno velikom za pripremu roštilja ili osvježavajućih napitaka. U eksterijeru dominira velika uzdužna linija sa zatamnjenim prozorima ugrađenim u trup, što se naravno odražava u interijeru jer pruža obilje prirodne svjetlosti.

Unutar gotovo 12 m dužine i 4 m širine broda smještene su dvije udobne kabine s po dva ležaja, prostrani salon, kuhinja, kupaonica. Dizajn je vrlo jednostavan i suvremen, sa svijetlim tonovima drva, blagih linija i bijelom radnom plohom u kuhinji, bijelim bokovima i stropom. Kabine i salon obiluju prirodnim svjetlom zahvaljujući dobro osmišljenim prozorima u bokovima i krovu trupa. Kupaonica je komforna s odvojenom walk in tuš kabinom.