Race Start

Polako završava najpoznatija i najpopularnija mediteranska regata nakon više od šest stotina nautičkih milja jedrenja u kojima se krenuvši sa Malte obilazi čitava Sicilija, Stromboli, Favignana, Pantelleria i Lampeduza.
Prvi je u cilj na Malti, odakle su i krenuli, prvi ušao trimaran Phaedo 3 sa Brianom Thompsonom na kormilu nakon 2 dana 11 sati i 29 minuta jedrenja.
Drugi je ciljem prošao Rambler 88 Georga Davidsa kojemu je za to bilo potrebno 2 dana 16 sati i 18 minuta. Treći, u tom trenutku sa znatnim šansama za osvajanje pobjede po IRC ratingu bio je Maxi 72 Momo Dietera Schönsa. No, prava uzbuđenja čekala su kako je odmicala prošla noć. Koji trenutak prije ponoći prošao je ciljnom linijom TP52 B2 Michele Galli’sa i zauzeo prvo mjesto po IRC-u. Slavlja ipak nije bilo i svi su pogledi bilo upereni u mrak iščekujući kad će se pojaviti Mascalzone Latino, Cookson 50 Vicenza Onorata. On je ciljem prošao koji trenutak nakon ponoći i kad mu je izračunato korigirano vrijeme ispalo je da je nakon tri i pol dana jedrenja zaostao svih sedam sekundi. Tako je u ovome času dok skoro stotinu brodova još jedri, među njima i naši Waypoint sa Damirom Čargom, Dustom Duška Tomića i Vola Vola Bojana Božića, B2 trenutni pobjednik Rolex Middle Sea Racea. Uz sve ostale koji dovrše regatu.

B2, Sail n: ITA5200, Boat Type: IRC 52, Skipper: Michele Galli, Country: Italy
B2, Sail n: ITA5200, Boat Type: IRC 52, Skipper: Michele Galli, Country: Italy