bavaria

Promjena u vrhu

Marc Diening je novo ime čelnika Bavaria Yachts. Ovaj 45-godišnjak preuzima kormilo njemačkog brodograditelja 1. kolovoza od dosadašnjeg predsjednika uprave Michaela Müllera.

Diening u sektor brodogradnje rekreativnih plovila stiže iz poznatog brenda za proizvodnju kamiona Magirus, specijaliziranog za gašenje požara. Tamo je došao s menadžerske pozicije u tvrtki Bombardier, poznatoj po proizvodnji motora, a prije toga radio je konzultantske poslove za brojne zvučne kompanije uključujući i Deutsche Bahn.

Marc Diening nije menadžerski stranac u svijetu nautike, jer aktivno plovi od ranog djetinjstva i dobro je upoznat sa svijetom jahti i plovidbe. Menadžer-partner investicijske tvrtke Capital Management-Partner, Kai Brandes, investitor tvrtke Bavaria Yachts, kazao je da su uvjereni kako će Diening s dokazanim uspjehom u održivom razvoju kompanija i zahvaljujući osobnim kvalitetama biti pravi čovjek za držanje kursa brodogradilišta.

Formalno preuzimanje će se odviti 1. kolovoza, kada trenutni Bavarijin predsjednik uprave, Michael Müller prelazi na mjesto savjetničkog odbora Bavaria Yachts. Ovaj 64-godišnjak u Bavariji je najprije radio kao voditelj prodaje i marketinga kada je tvrtka CMP postala većinski vlasnik. Godinu kasnije postavili su ga za predsjednika uprave, a sada odlazi na novu funkciju.

Kako je Bavaria Yachts objavila u objavi za novinare, Müller u budućnosti želi više vremena posvetiti obitelji. Brodogradilište Bavaria Yachts u Giebelstadtu, u blizini  Würzburga i njihova podtvrtka Nautitech Catamarans u francuskom Rochefortu, trenutno proizvode nešto više od 500 motornjaka, jedrilica te katamarana godišnje. Ukupno zapošljavaju oko 700 radnika na dvije proizvodne lokacije.

Piše: Teo Marević
Foto: Bavaria Yachts