Salone-Nautico-Venezia-11

Sedam godina nakon što je ugašen Salone nautico Venezia evo nas pred prvim Venezia Boat Show-om koji se organizira uz značajno sudjelovanje gradskih vlasti.

Koliko je za sada poznato pedesetak jahti i super jahti, dužine između 15 i 50 metara, bit će bit će izloženo u mletačkom Arsenalu, vezanih za rive Darsena Grande, dok će više od 100 izlagača, uključujući manja plovila i opremu zauzeti unutarnji dio Tesa delleNappe i njene otvorene prostore. Tijekom Boat Showa, Arsenal će biti i velikom scenom suvremene umjetnosti, zahvaljujući nekim izložbama postavljenima za 58. Bijenale umjetnosti i instalacija, uključujući i onu talijansko-američkog umjetnika Lorenza Quinna s izazivačkim naslovom Building Bridges.

Među prisutnim jahtama, svakako se ističe nova pedeset metarska Riva. Taj će model Ferretti Grupa svojim kupcima predstaviti u rezerviranoj formi već tjedan dana prije sajma. I ostali brandovi Ferretti grupe biti će zastupljeni s brodovima od 12 do 37 metara. Među onima koji su potvrdili svoje sudjelovanje je i Monte Carlo Yachts, brodogradilište sa sjedištem u Monfalconeu koje gradi niz motornih jahti koje je dizajnirao Studio Nuvolari Lenard, sa sjedištem u Trevisu. Tu je i Cranchi, čija se proizvodnja nalazi u San Giorgio di Nogaro. U Arsenalu će izložiti E52S i M44HT.

Neće nedostajati ni jedrilica. Među prvima koji su potvrdili prisutnost su Neo Yachts & Composites koji dovodi svoj novi Neo 350, agresivnu jedrilicu s potpisom dizajnera Giovannija Ceccarellija. Iz Marche dolazi Eleva Yachts, sa svojom jedrilicom The Fifty, također dizajniranom u studiju Giovannija Ceccarellija. To je brod s potpuno novom, prepoznatljivom i osobnom linijom.

Kako u ovome času izgleda u Veneciji se sprema zanimljiv nautički doživljaj.

3e11b461-b1e2-4bbb-8c39-b6a94c0313a1

Salone-Nautico-Venezia-18