MINI-2

Povijest je ispisana 3D printerom, iako mnogi toga nisu ni svjesni. Prošlog tjedna je u Palermu predstavljen protip Mini 6,50 potpuno realiziran u novoj tehnici printa.

Tri mladića Daniele Cevola, Francesco Belvisi i Mariga Perlongo javili su se na start up natječaj Ocore i osvojili Nacionalnu nagradu za inovacije 2017, a Mini će u projektu Mini Transat 2019 sa skiperom Alessandrom Torresanijem iduće godine pokušati ostvariti prekooceanski san.

Brodograditelji navode da se baza Minija printala u više slojeva termoplastike i karbonskih vlakana. Ističu da se algoritam za printanje može koristiti u bilo koje svrhe, ne samo printanje brodova, a idealan je za prototip gradnje bilo kojeg proizvoda jer se relativno jeftino može proizvesti prototip ili čak manja serija proizvoda.

Barka je predstavljena prošlog tjedna u jedriličarskom klubu Circolo della Vela Sicilia, kojem pripada i team Luna Rossa, a ovih će je dana opremiti i testirati na vodi.
Na predstavljanju su poručili da je za očekivati da ćemo u narednim godinama svjedočiti češćoj primjeni ove tehnike u poznatoj talijanskoj brodogradnji.

MINI-1

MINI-3

MINI-4