hrana1

Posni fine dining

Okupljeni oko stola za Badnju večer željeli bismo blagovati nešto jako, jako fino. Nadahnuće smo potražili kod chefa Stivena Vunića

Dolaze blagdani, doba kad se obiteljski okupljamo oko stola češće nego inače. I obično jedemo previše, a valjalo bi što barem radi običaja i štogod posno. A da bude ukusno i fino, fino, da nam može na svoj način uzvisiti onu tihu, Badnju noć. Pa smo se tako, jednog kišnog nedjeljnog poslijepodneva dok se narod gužva po shopping centrima uputili u ubavu Mošćeničku Dragu, u konobu Zijavica, potražiti inspiraciju kod našeg prijatelja, chefa Stivena Vunića.

hrana2

Ta prelijepa konoba na plaži jedno je od nama najugodnijih mjesta za objedovanje, a Stiven inovativan i inspirativan kuhar pa na njegovom jelovniku obično nađeš nešto što baš i ne očekuješ. Ne u nekim gigantskim količinama, ali zato beskrajno ukusno pripravljeno od najsvježijih mogućih namirnica. K tomu, zajedno sa suprugom Teom, koja brine o slasticama i s osobljem Zijavice kreira ugođaj ugode u kojem se sve događa baš onako kako treba, bez žurbe ili ne daj Bože nervoze, pa se možeš posve posvetiti ljudima s kojima si došao i onome što stiže na stol. (…) Više pročitajte u 269. broju Mora.

Snimio: Mladen Šćerbe

hrana3