pioner

Pažljivi čitatelji Mora sjetit će se da smo plovilo o kojem pišemo već testirali u broju 215. prije točno dvije godine. Razloga zašto ponovo pišemo o Pioneru Multi ima više, a dva su osnovna bila dovoljna da bismo se još jednom pozabavili ovom zanimljivom norveškom brodicom s pramčanom rampom: to je oznaka III uz njezino ime te novi zastupnik za Hrvatsku, tvrtka TM Zagreb, poznata kao vrlo uspješni distributer Yamahinih izvanbrodskih motora i jet-ski plovila.

Zastupnika dosad u nas nije ni bilo već je trebalo kontaktirati njemačkog distributera, a otkad je prije nekoliko godina jedan primjerak za svoje potrebe nabavila Marina Punat (inačicu druge generacije), tamo ga se moglo razgledati te eventualno, uz susretljivost ljubaznih djelatnika marine, njime i zaploviti.

S obzirom da norveška tvrtka Cipax, koja još od 1959. gradi Pioner plovila, već niz godina uspješno surađuje s Yamahom, koristi njezinu prodajnu mrežu te ugrađuje njihove motore, TM Zagreb prepoznao je kvalitete ovih svestranih radnih plovila i nedavno ih ponudio na našem tržištu u paketima s Yamahama od 50 do 80 KS.

pioner2