S0Y6482

Palumbo Superyachts je dio krovne tvrtke Palumbo grupe koja svoje pogone ima u Italiji, Malti, Francuskoj, i Tenerifima, a od sredine ove godine vlasnik je kraljevičkog brodogradilišta Viktor Lenac. Tvrtka se bavi proizvodnjom novih, ali i prenamijeni starih superjahti, te posjeduje brodogradilišta diljem Mediterana.

Prijenos vlasništva odvio se 15.studenog kad je Lučka uprava Savone osigurala 20-godišnju koncesiju državne imovine Palumbu.

Palumbo je unajmljivao Mondomarineine pogone u Savoni od siječnja ove godine, nedugo nakon bezuspješnog pokušaja spašavanja tvrtke Mondomerine od bankrota.

Palumbo Superyachts je unajmio međunarodni tim dizajnera da naprave nove projekte za Mondomarine yacht i pritom čuvaju temeljne vrijednosti tvrtke.

„Na ovome radimo gotovo godinu dana, jer čvrsto vjerujemo u potencijal obnavljanja brenda Mondomarine i geografske lokacije brodogradilišta“, izjavio je predsjednik uprave Giuseppe Palumbo i dodao – „Jako smo sretni zbog ovog postignuća. Ovo preuzimanje će dodatno osnažiti našu poziciju u pružanju neparalelnih servisa, novogradnje, popravka i održavanja iz unikatne mreže brodogradilišta.“

Palumbo Grupa već slovi za najveću mrežu brodogradilišta za popravke i prepravke na Mediteranu i istočnoj obali Atlantika, s drugih osam brodogradilišta strateški pozicioniranih u Ankoni, Napulju, Messini, dva na Malti, Marseilleu, Tenerifima, a odnedavno i u Kraljevici.To su potpuno opremljena brodogradilišta s mogućnosti suhog doka i servisa plovila dužine do 360 metara. Palumbo također ima predstavnički ured u Monaku.