DSC_4191

Jučer je završen četverodnevni nautički sajam u Tullnu. I to s velikim uspjehom jer posjetilo ga je ravno 48.246 ljubitelja mora, podmorja i brodova. To je 3% više nego lani i kontinuitet napredovanja ovog sajma se nastavlja. Austrian Boat Show je sajam lišen svakog glamura, usmjeren konkretnoj austrijskoj publici i baš zato se na njemu ima što vidjeti. A da je riječ o važnom tržištu pokazali su i izlagači koji su se potrudili dovesti tri svijetske premijere i veliki broj zanimljivih plovila najrazličitijih tipova i vrsta. Od kajaka i kanua do velikog Hanse 575, Mora 55 ili Overblua 44 koji nudi posve novi koncept boravka na moru.

DSC_4182

Sajam u Tullnu još je jedanput potvrdio da je od velike važnosti za nas u Hrvatskoj. Austrijanci su na drugom mjestu kad je u stranim nautičarima kod nas riječ. Zbog toga su se na njemu predstavile brojne naše čarter tvrtke, marine i svekoliki nautički poduzetnici. Važno je spomenuti da su se mnogi od njih, poput marine Veruda ovdje našli prvi put, da su drugi, poput Biograđana iznimno lijepo osmislili štand u stilu tradicionalne dalmatinske gradnje a i da se Hrvatska turistička zajednica potrudila, nakon prošlogodišnje blamaže, organizirati nastup kakav naša nautička ponuda zaslužuje. ACI, Marina Punat i brojni drugi naši izlagači, osobito čarteraši također su bili itekako zapaženi.

DSC_4161

Spomenimo da je tvrtka More i brodovi po prvi put izvan domaćih granica izložila More 55, rasni regatni krstaš namijenjen čarteru, Salona svoju četrdesetjedinicu, slovenski Seafaring upriličio je svjetsku premijeru svoje 44-ice a Seascape je predstavio 24-icu, svou najnoviju jedrilicu.