mcy2

mcy1Kraj godine uobičajeno je vrijeme za smjene na čelu kompanija. Jedna odluka u sektoru brodograditelja jahti iščekivala se s nestrpljenjem. Ona o tomu tko će naslijediti Carlu Demaria na čelu Monte Carlo Yachtsa.

Iz Grupe Beneteau javili su da je novi predsjednik MCY-a Christophe Caudrelier, financijski direktor Groupe Beneteau i član Upravnog odbora Grupe.

Da podsjetimo, izvršne ovlasti Carle Demaria suspendirane su 10. studenog jer je došlo do brojnih nesuglasica između Grupe i Demarie tijekom posljednje dvije fiskalne godine. To je rezultiralo ozbiljnim strateškim neslaganjima između nje i kontrolnog dioničara Groupe Beneteau.

Naravno, znalo se unaprijed tko u takvoj priči izvlači deblji kraj. Beneteau je u deset godina uloživši u razvoj 80 milijuna eura stvorio snažan brand praktično od nule. Ta je financijska podrška kombinirana s kontinuiranom podrškom tvrtke Groupe Beneteau talijanskom timu omogućila da iskoriste industrijski know-how i distribucijsku mrežu Groupe Beneteauširom svijeta. Tako je Monte Carlo Yachts u manje od 10 godina postao ključni igrač u svom segmentu.

Upravljački tim Monte Carlo Yachtsa ostaje kao i sada, a sada ga vodi izvršni direktor Fabrizio Iarrera (koji je s Monte Carlo Yachtsom još od svog osnutka) i Attilio Bruzzese, financijski direktor.

Brodograditelj planira u 2019. godini predstaviti čak tri nova modela. Prvi će biti predstavljen na Boot Düsseldorfu sljedećeg mjeseca. Drugi model za koji se zna da je u razvoju je superjahta od 40 m, dok za treći model još nema najave, no iz studija Nuvolari & Lenard koji potpisuje sve MCY modele potvrdili su nam da na njemu intenzivno rade.