IMG_3007

Carla Demaria više nije glavna izvršna direktorica tvrtke Monte Carlo Yachts. Objavljeno je sinoć u priopćenju talijanskog udruženja UCINA, a kao razlog se navodi neslaganje s vodstvom i strateškim planovima krovne tvrtke Grupe Beneteau.
Demaria, trenutno predsjednica UCINA – e otvoreno je napala Beneteau za „nelegalno ponašanje“ u odnosu na talijansku podtvrtku MCY, optužujući francuskog brodograditeljskog diva za prekoračenje ovlasti kao većinskog vlasnika talijanskog brenda MCY, te da podcjenjuju vrijednosti te tvrtke.
Tijekom sastanka izvršnog odbora ove subote, smijenjena Demaria je kritizirala Beneteau zbog radnji za koje ona vjeruje da idu na štetu tvrtki MCY, dioničarima i zaposlenicima te tvrtke, te talijanskoj maritimnoj industriji u cijelosti.
U nautičkim medijima se navodi da je Demaria prethodno izrekla svoje nezadovoljstvo odlukama vodstva većinskoj vlasnici Beneteaua i članici N.O.-a, Annette Roux, kao i Yvesu Lyon-Caenu, predsjedniku tog odbora.
Tijekom sastanka Lyon-Caen razriješio je Demariau s direktorske dužnosti tvrtke MCY. Istovremeno, Beneteau je ponovio da su predani talijanskom brendu te najavio da sljedeće sezone dolaze tri nova MCY modela.