_MS_9637

Kako je to već uobičajeno na netom završenim Danima hrvatskog turizma održanima na Hvaru dodijeljene su nagrade za najbolje u različitim kategorijama turističke djelatnosti, među inima i za najbolje marine i čarter tvrtke. I premda je svaki takav izbor, unatoč pravilima koja uključuju poslovni uspjeh i određene sadržaje koje tvrtke koje ulaze u konkurenciju moraju zadovoljavati, ipak subjektivan što dobro znamo jer smo i sami nekada sudjelovali u žiriranju, biti praglašen najboljim veliko je priznanje.
Ove je godine najboljom malom marinom proglašena Marina Martinis Marchi iz Maslinice o kojoj smo više puta pisali i koja nesumnjivo i kao projekt i načinom kako je vođena zaslužuje to priznanje. U kategoriji srednjih marina najbolja je D-Marin Mandalina iz Šibenika, također još jedan vrhunski projekt. A među velikim marinama najbolja je Marina Frapa iz Rogoznice koja je tu titulu ponjela već nekoliko puta. Frapa je ponijela i nagradu za ukupno najbolju marinu. Svaka od njih izabrana je između tri finalista u kategoriji i znademo li da su među njima bili Marina Vrsar, Marina Olive Island, ACI marina Dubrovnik, ACI marina Split, D-Marin Dalmacija i Marina Kornati jasno je da je konkurencija bila vrlo jaka.
Najboljom čarter kompanijom proglašena je Cata Saling iz Trogira a u najuži izbor plasirale su se još Ultra Sailing i Adriatic Sailing.
Marina Punat je za svoj program Proactive Boat Care dobila posebno priznanje za najinovativniju uslugu, splitska charter kompanija Croatia Yachting dobila je priznanje za najinovativniji sustav upravljanja kvalitetom, dok je biogradska Ilirija dobila priznanje za organizaciju Croatia Boat Showa.