monte_carlo

Monte Carlo 52 premijerno će biti predstavljen na jesenskom sajmu nautike u Cannesu, a ta ekskluzivna motorna jahta iščekuje se s nestrpljenjem, jer je prva iz Smart Luxury generacije renomiranog francuskog brodogradilišta. Riječ je naime o motornjaku s letećim mostom nastalim redizajniranjem i poboljšavanjem iznimno uspješnog modela Monte Carlo 5. Odlikuju ga profinjen i moderan dizajn, elegantan profil i pomno dizajnirani interijer pri čemu se pažnja posvetila i najsitnijim detaljima. Na novome Monte Carlu 52 radio je tim svjetski poznatih navalnih arhitekata i dizajnera: Carlo Nuvolari i Dan Lenard potpisuju dizajn eksterijera, dok je za uređenje unutrašnjosti broda bio zadužen Andréani Design. V-trup dizajniran je u suradnji s čuvenim talijanskim dizajnerskim uredom MICAD. Sa svojih 16,25 metara Monte Carlo 52 duži je od prethodnika, a na prvi pogled vidljiva je razlika u linijama broda, koje su sada modernije i uglađenije.

Potpuno novi trup omogućio je više prostora u unutrašnjosti, što je najuočljivije u impresivnom salonu te motorne jahte. Reorganiziran je i prostor na letećem mostu, na kojemu se nalazi mala vanjska kuhinja, a ostavljena je mogućnost da se natkrije T-krovićem. Vlasnička kabina, unutar koje je kupaonica i garderoba znatno je povećana u odnosu na prethodni model te je smještena u sredini jahte, gdje je najšira. Tri kabine i dvije kupaonice uređene su minimalistički, a dojam prostranosti povećava upotreba svijetloga drva i drugih materijala. Budući vlasnici mogu birati i opciju s četvrtom kabinom namijenjenom skiperu, s posebnim ulazom i toaletom, na mjestu gdje se originalno nalazi veliko spremište za tehnička pomagala. Kuhinja na brodu smještena je pozadi i povezana s kokpitom, a centralno smješten salon i kormilarsko mjesto povišeni su, okupani svjetlošću te imaju panoramski pogled.

Brodogradilište Beneteau nadaleko je poznato po vrhunskim pogonima za proizvodnju brodova i avangardnim tehnikama gradnje, a novi Monte Carlo 52 pravi je primjer stalnog fokusa na kontrolu kvalitete najvišeg standarda. Nova uzdanica škvera Beneteau moći će se vidjeti i prije sajma u Cannesu u bazi tog brodogradilišta u španjolskoj luci Port Ginesta.