300hp_V8_SeaPro_AMS_FS_STRBD

Nakon što su u veljači ove godine predstavili V-6 SeaPro motore stigli su i novi V-8 4.6-litarski modeli. S ovim motorima Mercury je kompletirao gamu četverotaktnih motora u rasponu od 40 do 300 KS. Osim izdržljivosti, velikog zakretnog momenta i pouzdanosti karakterizira ih i činjenica da su najlakši motori u klasi. Motori su kalibrirani na način da više zakretnog momenta postižu na nižim razinama okretaja što omogućava upravljanje izvanbrodskim motorima bez dodatnog opterećenja za motor. Istodobno kompaktan i lagan dizajn i unaprijeđena optimizacija smanjuju potrošnju tijekom plovidbe. Za profesionalce je iznimno važno da motori trajno pružaju visoke performanse i da se ne troše. Zbog toga su SeaPro motori napravljeni od vrlo čvrstih komponenti, uključujući kućište za koje se procjenjuje da će trajati tri puta dulje od kućišta rekreacijskog motora.

Novi V-8 SeaPro s 300 KS dostupan je s ekskluzivnim Mercuryjevim AMS-om koji pomiče nosače motora kako bi eliminirao vibracije i njihovo prenošenje na brod pa su vibracije za 60% manje u usporedbi s motorima iste snage. Modeli koji imaju AMS imaju i elektro-hidraulično servo upravljanje i kompatibilni su s Mercuryjevim sustavom za upravljenje – Joystick Piloting sistem kojim se postiže maksimalna kontrola i upravljivost u primjeni dva motora.

Pored toga SeaPro modeli su kompatibilni s mehaničkim ili digitalnim sustavom upravljanja, hidrauličnim ili servo upravljanjem i sustavom za kontrolu Mercury Big Tiller, 15 do 30 posto su tiši od konkurencije, automatski prilagođavaju broj okretaja praznog hoda pri smanjenoj voltaži baterije, imaju alternator koji na motoru od 300 KS razvija 115 amp, opremljeni su filtrom za gorivo, SmartCraft uređajem, ulje se mijenja bez skidanja poklopca motora i imaju tvorničko jamstvo za profesionalne korisnike u koje ulazi i zaštita od korozije.