Mercedes

Izrazito sportske proporcije i dinamičan dizajn s naglašeno oblikovanim površinama osiguravaju mu nepogrešivu pojavu. Jedan od najnovijih automobila Mercedes-Benz peti je član koji se pridružio uspješnoj obitelji kompaktnih modela cijenjene njemačke marke, zaslužnih što je ona postala privlačnija mlađim kupcima, ali i za snažno pridobivanje novih kupaca koji prvi puta kupuju jedan Mercedes.

Produžena, kupeovska linija krova, visoki rub prozora te izvučena bočna linija ključne su dizajnerske značajke njegova aerodinamičnog profila s koeficijentom otpora zraka od samo 0,26. Time je usmjeren prema aktivnim klijentima koji žele automobil izvan klasične ponude, jedinstvenog dizajna te koji impresionira visokom uslužnom vrijednosti.

Prozori bez okvira na vratima definiraju ga kao coupé, ali on u isto vrijeme nudi varijabilnost i praktičnost karavana. Elegantno izveden stražnji kraj s blagim padom krovne linije osigurava lakši pristup stražnjim sjedalima te značajno više prostora za glavu nego u coupé izvedbi s četverim vratima, ali i veću praktičnost te iskoristivost prtljažnika čiji je kapacitet od 495 do 1354 litara. Pametno izvedeni detalji, kao što je otvor u naslonu stražnjeg sjedala za dugačke predmete te opcije poput električki upravljanih EASY-PACK stražnjih vrata, pomažu u unaprjeđenju praktičnosti i varijabilnosti.

Ponuda motora za sada se sastoji od dva dizelska i četiri benzinska motora, a svi se mogu pohvaliti agilnim performansama te niskom razinom buke i emisije. Model CLA 200 CDI sa 136 KS posebno je učinkovit jer postiže maksimalnu brzinu od 215 km/h uz kombiniranu potrošnju od samo 3,9 l/100 km te emisiju CO2 od 101 g/km. Sve izvedbe standardno se opremaju ECO start/stop funkcijom i zadovoljavaju Euro 6 normu. Pogon na sve kotače dostupan je za sada u modelima CLA 250 4MATIC i CLA 250 Sport 4MATIC, kao i u top-modelu CLA 45 AMG, dok su dizelske izvedbe s istim pogonskim sustavom najavljene za rujan.