MCY-96_02

U nedjelju, 22. siječnja, na press konferenciji tijekom sajma u Düsseldorfu, Monte Carlo Yachts najavio je razvoj svog sedmog modela MCY 96, jahte od gotovo 30 metara. Ona dalje razvija MCY dizajnersku filozofiju pod nazivom “Future Classic” i tehničke karakteristike, ali i obogaćuje gamu tvrtke još jednim jedinstvenim plovilom u segmentu superjahti gdje iznova definira trendove.
Nova jahta projektirana je prema najvišim standardima na tržištu pa zadovoljava certifikate RINA Pleasure ili Rina Charter Class, a na zahtjev može biti certificirana prema standardima CE-A kategorije za korištenje kao rekreativno plovilo ili prema strogim MCA MGN 280 standardima. Mogućnost odabira poželjne vrste certifikacije predstavlja jedinstvenu značajku te ima dodatnu vrijednost za vlasnika.
Slijedeći uspjeh nagrađivanog modela MCY 105, 96-ica ulazi u MCY gamu kao rezultat kontinuiranog investiranja u kategoriju superjahti te će je u budućnosti slijediti i novi modeli. Ujedno predstavlja kontinuitet i evoluciju za MCY gamu i cijelu kompaniju, što je posebno naglasila Carla Demaria, generalna direktorica Monte Carlo Yachts, te je dodala kako je velik međunarodni uspjeh 105-ice prirodno vodio razvoju MCY 96 koja će postaviti nove standarde i označiti novu eru u rastu segmenta superjahti za Monte Carlo Yachts.
Iako još nije službeno predstavljena javnosti, MCY 96 već je vrlo cijenjena među postojećim vlasnicima ostalih modela iz game. Stoga nije čudno da su već unaprijed prodana prva tri primjerka što upravu škvera čini posebno ponosnom te su uvjereni da će biti veliki hit nakon službene prezentacije sljedećeg ljeta.
Dizajn jahte još je jednom povjeren renomiranom venecijanskom studiju Nuvolari Lenard. Njihov razvoj nagrađivane dizajnerske filozofije za MCY kolekciju pod nazivom “Future Classic” zrači kroz sve nijanse i svaki detalje Monte Carlo Yachts modela te maksimizira ključni koncept i sadržaj kako bi se postigao rezultat bez presedana u svojoj kategoriji.
Jahta se ističe svojim uglađenim linijama, visokim pramcem te naoko niskim profilom koji vanjskom dizajnu daje bezvremenski, suvremeni izgled što je opet prirodna evolucija kultnih MCY linija istodobno zadržavajući dosljednu konzistentnost s ostalim modelima game. To je već sedma jahta na kojoj je Nuvolari Lenard radio zajedno s Monte Carlo Yachts te nepogrešivo pripada gami po svojem vizualnom izričaju, ali i po nevjerojatnoj prostranosti vanjskih i unutarnjih prostora.
Ujedno iznenađuje ukupnim opcijama personalizacije za vlasnike, ali istodobno nudi jedinstvenu osobnost i detalje. U škveru su vrlo ponosni na konstantnu evoluciju MCY game, ali uz naglašenu vjernost vlastitoj filozofiji. Nakon ekskluzivne ljetne prezentacije jahta će biti predstavljena nautičkoj javnosti na sajmovima u Cannesu, Monacu i Genovi.

www.montecarloyachts.it