m1

Marex 360 Cabriolet Cruiser

Jedna od onih brodica pred kojom je teško sakriti simpatije. Jednostavna, udobna, profinjenog i dobrog dizajna s dobrim maritimnim sposobnostima

Linija svih modela ovog brodogradilišta bazira se na sličnom konceptu i stilu plovidbe. Razlikuju se po veličini, broju kabina te rasporedu, a svaki model dobio je i svoj karakterni nadimak, pa je ova 36 stopa duga jahtica zbog očitog razloga nazvana Cabriolet Cruiser. Nedavno je najavljen novi Marexov model Gourmet Cruiser, čije bi ime bez problema odgovaralo i ovom par godina starijem Cabrioletu.

m2

Unutar nešto više od godinu dana, testirali smo tri modela Marexa i nekoliko drugih brendova motornjaka tog kalibra, pa uvijek test zadovoljno završimo istom šalom koja budi fantaziju, da bi bilo zgodno barem privremeno zagrebački redakcijski ured zamijeniti tom brodicom. Puno je različitih kvalitetnih brodica, bilo jedrilica ili motornjaka, malih kaića ili velikih brodova, jahti… Naši redovni čitatelji primijetit će da nam se uglavnom sve što testiramo i sviđa, no to je djelomično i zato što nastojimo obraditi ono što smatramo dobrim, a među testiranim modelima postoje oni koji su nam dragi i oni koji nas oduševe. Marex 360 jedan je od onih modela pred kojim je teško sakriti simpatije. (…) Više pročitajte u 267. broju Mora.

Napisao: Marin Srzić
Snimio: Teo Marević