duplerica

Jedrenje je radost čak i kad je zabava najbogatijih na svijetu. Pokazuje to rasplesani par i mnoštvo fanova America’s Cupa na dan otvaranja AC Willagea na Bermudima. Snimio Ricardo Pinto

DJI_0059

Napokon je započela sezona plovidbe i regata krstaša. Jedna od onih koje ju naviještaju je regata Proljetni apostoli što je već dvadeset i jednu godinu organizira tvrtka NCP. Kao i obično obiluje lijepim prizorima. Ovaj koji objavljujemo snimio je Ivan Ercegović iz Vodice brodova.

FinishBP_1st_7712

Nakon što je sam prejedrio oko svijeta, napokon u društvu! Pobjednik regate Vendee Globe, Armel Le Cleac’h, na svom brodu Banque Populaire VIII ulazi u cilj u rekordnom vremenu od 74 dana, 3 sata, 35 minuta i 46 sekundi. Snimio Olivier Blanchet/DPPI/Vendee Globe

savudrija-2

Svijetlo u tami

Dok se političari nadmudruju što znači suspenzija arbitraže, Mladen Šćerbe snimio je svjetionik na rtu Savudrija kako pokazuje put svima koji tim morem plove.

SYHO15ka_4603

Božić u Tasmanskom moru
Dok smo mi s nestrpljenjem iščekivali snijeg down under odvijala se najpoznatija regata južnih mora i obilovala jedinstvenim prizorima. Stefano Gattini snimio je jedrilicu Rush Johna Patersona dok prolazi pokraj stijena zvanih Organ Pipes.