weymouth-1889955_1920

Kako to rade Britanci

Velika Britanija ima jednu od najrazvijenijih nautičkih industrija u svijetu, a podrška njihova udruženja British Marine se ističe po mnogočemu.

U siječnju je British Marine organizirao prvi Digital Networking Event, besplatni virtualni događaj u kojem dionici, članovi udruženja mogu besplatno stupati u kontakt s drugim predstavnicima tvrtki iz industrije. Nakon uspješnog virtualnog događaja u siječnju, za utorak 23. veljače je zakazan još jedan takav događaj, no ovaj puta da bi potaknuli još više ostvarivanja kontakata, svaki dionik koji uključi još jednog kolegu, ulazi u nagradnu igru za osvajanje poklon bona u vrijednosti 50 britanskih funti.

Ovaj puta riječ je o virtualnom događaju, no proteklih godina, naročito u ključnim trenucima kod lobiranja za nautiku u pred-brexit i post-brexit periodima, British Marine se istaknuo kao nevladino tijelo koje se čvrsto zalaže za branšu. Kada je stigla vijest da se poznati nautički sajam u Southamptonu neće održati zbog mjera za suzbijanje pandemije Covid-19, British Marine je u roku od tjedan dana ponudio besplatni mali, butik sajam s prethodnom najavom dolaska posjetitelja na štand ili plovilo.

Među prvima su u svijetu koji objavljuju kvartalne, polugodišnje i godišnje podatke potrebne za planiranje razvoja tvrtki u nautičkoj industriji i povezanim poslovima. O odnosu Velike Britanije prema jedrenju i nautici redovito pišemo, a u aktualnom broju Mora možete pročitati kako se odnose  prema stvaranju novih generacija školovanih profesionalaca i rekreativaca u nautici. British Marine je organizacija na koju bi se trebalo ugledati po mnogo čemu, strukovna udruženja, ne samo u nautici, već i u drugim industrijama.

Piše: Teo Marević
Foto: Pixabay / Kathryn19