DSCF3630

Četiri dana početkom svibnja već su 22 godine zaredom rezervirana za najveći slovenski pa i jedan od najvećih i najpoznatijih jadranskih nautičkih sajmova, legendarnu portorošku Internauticu. Ovogodišnje izdanje ove popularne manifestacije održalo se od 4. do 7. svibnja na starom mjestu, u Marini Portorož, i to na otvorenoj i zatvorenoj izlagačkoj površini nešto malo većoj nego lani, uz jednako tako pokojeg izlagača više.

Ukupno je sajam na nas ostavio malo bolji i potpuniji dojam, što je, uz solidan broj posjetitelja i gužvu u dane vikenda unatoč promjenjivu, ali naposljetku dosta povoljnom vremenu, potvrdilo lagani oporavak slovenske nautike i ukazalo na pozitivne trendove. Noviteta i zanimljivosti među plovilima i raznovrsnom opremom nije nedostajalo pa je svatko mogao pronaći ponešto po svom ukusu. Oko 150 izlagača izložilo je nekih 140 plovila svih veličina i vrsta, od najmanjih gumenjaka do 25-metarskih jahti.

DSCF3473

Iako se u Portorožu rijetko prodaju veća plovila, jer je većina izloženih prodana već mnogo ranije te zato što veliki škverovi imaju popunjene kapacitete do sljedeće godine, ipak se može pronaći poneka jahta na zalihi koja čeka svog kupca. Drugačija je situacija s manjim plovilima koja na kopnenom i morskom izložbenom prostoru još čekaju svoje nove vlasnike za sezonu 2017. Ove nas je godine najviše iznenadila ponuda tehničke opreme za plovila, koja je svake godine sve bogatija i raznovrsnija, dok je tradicionalno raskošna ponuda odjeće i obuće.

DSCF3505