GranTurismo50-1

Dostupan je u dvije izvedbe, Hardtop i Sportfly, te je prva Beneteauova jahta opremljena novom tehnologijom upravljanja sustavima na brodu Ship Control. Temelji se na konceptu jedinstvenog otvorenog prostora na glavnoj palubi za olakšano druženje svih putnika istodobno. Gran Turismo 50 predstavlja privlačni spoj umješnosti Beneteauovog odjela motornih brodova, prepoznatljiva dizajna s potpisom dvojca Nuvolari i Lenard te talent za unutarnje uređenje tvrtke Andreani Design. Gliserski trup tehnologije AirStep 2 razvijen je u suradnji s inženjerima Volvo Pente kako bi uz pomoć propulzije IPS600 plovidba bila brza, uglađena i udobna, uz izvrsnu pomorstvenost i optimalnu potrošnju goriva.

U izvedbi Hardtop GT 50 sadrži jedinstvene značajke kao što su pomična zaštita od sunca, velike bočne prozore koji se spuštaju te otvorivi krov. Osim što je vrlo elegantna, ova oprema omogućuje izvrsnu zaštitu i ventilaciju bilo u plovidbi bilo na sidru. Izvedba Sportfly ima drugu upravljačku stanicu s fantastičnim pogledom na more. Garaža za pomoćnu brodicu i ogromna platforma na krmi pamet­ni su dodaci, a u garažu se može smjestiti gumenjak s izvanbrodskim motorom do 2,9 metara dužine ili Williams minijet, dok je platforma nosivosti do 350 kg opcijski opremljena hidraulikom za spuštanje. Prvi puta na brodu ove veličine sustav Ship Control omogućuje jednostavni centralizirani pristup svim kontrolama i uređajima, a inspiriran je sličnim sustavima iz autoindustrije. Korištenje je intuitivno i lako razumljivo te povećava užitak plovidbe.

GT 50 dizajnirali su i opremili struč­njaci koji znaju izraziti svoju individualnost te su mu podarili elegant­ne i inteligentno organizirane prostore, u potpunosti podređene užitku. Zbog toga kokpit ima oblik vrlo prostranog dnevnog boravka na otvorenom te je s unutarnjim salonom spojen putem velike staklene pregrade – kliznih vrata.

Mnogo staklenih površina i prozora propuštaju obilje prirodnog svjetla, a potpalublje je dostupno u dvije inačice – s dvije ili tri kabine. Vlasnička je pritom uvijek u središnjem dijelu trupa te ima privatnu kupaonicu i garderobu. Visoka kvaliteta materijala, fina obrada drveta, pažljiva izrada i decentna kombinacija boja upotpunjuju odličan dojam unutrašnjosti, pune praktičnih rješenja. Kuhinja je dovoljno velika i funkcionalna, a vanjska s roštiljem nalazi se na krmenom zrcalu.

U obje izvedbe Gran Turismo 50 je zadivljujući sportski krstaš koji nudi mnogo užitka i uzbuđenja te potvrđuje izvanrednu sposobnost Beneteaua da se istaknu na tržištu većih jahti. Odlične performanse s maksimalnom brzinom preko 30 čvorova osiguravaju Volvo Penta IPS600 pogonske jedinice s ukupno 870 KS.

www.beneteauboats.com.hr