New42-Anchorage

l Svojom savršenom ravnotežom između elegantnih linija i raspoloživog prostora na brodu, novi FP 42 sjajno se uklapa u koherentnu gamu brodograditelja koja evoluira u pravom smjeru što potvrđuju brojne međunarodne nagrade. Tako i posljednji predstavljeni projekt od 42 stope koji proširuje ponudu katamarana s jedrima posjeduje sve prednosti koje su gamu učinile toliko popularnom i uspješnom.

Dizajn je prepoznatljiv te nudi još dinamičnije, vrlo poletne linije ispod kojih se skriva prostorom velikodušan interijer okupan svijetlom te vrlo elegantnog stila. Da sve ne bi ostalo samo na formi, pobrinuli su se projektanti iz studija Berret Racoupeau Yacht Design koji su osigurali izvrsne performanse.

Fountaine Pajot 42 još nema određeno specifič­no ime, no definitivno pokazuje opredjeljenje škvera prema inovacijama čuvajući istodobno dugo stvarani identitet tvrtke i njezinih plovila. Tako je i ovaj novitet dobio sve značajke i elemente koji su prethodnicu, Saonu 47, učinili instant-uspješnicom na međunarodnom tržištu. Njezina unazad zakošena pramčana statva, novi zaštitni znak serije, daje posebnu eleganciju i dinamičnost profilu plovila ne otkrivajući odmah količinu prostora u interijeru.

Plovilo je zamišljeno i dizajnirano da maksimalno olakša kretanje vanjskim i unutarnjim prostorima koji su odlično povezani zahvaljujući rješenjima, poput upravljačke pozicije na “polukatu” koja je jednako lako pristupačna iz kokpita, s palube ili sa sunčališta smještenog na natkabini. Upravljačka pozicija te nudi dvostruku klupu za skipera, funkcionalnu konzolu s instrumentima te odlično smještene vinčeve, zaštićene i sigurne za rad u svim uvjetima na moru.

Prostoran kokpit nudi jednostavan, ali udoban raspored s mnogo sjedaćih površina, a može se opremiti i opcijskim roštiljem te velikom hidraulički pomičnom krmenom platformom. Idealno je mjesto za opuštanje i uživanje, baš kao i salon koji se kupa u prirodnom svjetlu zahvaljujući panoramskim staklenim površinama. Kuhinja U-oblika pritom spaja unutarnji i vanjski prostor kroz velike klizne staklene stjenke.

Katamaran je dostupan u dvije izvedbe, Owner i Quatour, odnosno vlasničkoj s tri ili čarterskoj s četiri kabine te uz čak 12 opcija izvedbi kupaonica. Opremljenost je na visokoj razini, pa će krstarenje s obitelji ili prijateljima na ovom katamaranu zasigurno omogućiti užitak i nezaboravne doživljaje. To jamči i površina jedara, pa genova ima 41, a glavno jedro 65 kvadrata, što će uz istisninu od samo oko 11,5 tona osigurati visoke brzine pod jedrima.

www.fountaine-pajot-croatia.com