Fiart4T

Sredinom srpnja legendarni talijanski škver Fiart Mare lansirao je svoj najnoviji model, Fiart 4T genius. Kao i kod svih modela u specifičnoj ponudi ovog, još uvijek obiteljskog brodogradilišta iz okolice Napulja, pri razvoju se posebno vodila briga o unutarnjem prostoru, personalizaciji opreme i materijala, svestranosti i velikoj stabilnosti, kao i o visokim performansama koje se postižu uz visoku efikasnost kod potrošnje goriva.

Važno je naglasiti da se Fiart 4T nudi u čak tri inačice interijera i dvije izvedbe palube. Prva inačica interijera sadrži tri kabine i jednu kupaonicu, druga ima po dvije kabine i dvije kupaonice, dok treća, najekskluzivnija izvedba “super custom” sadrži dvije kabine i jednu kupaonicu. Jedna izvedba palube nudi popularan hardtop koji se nadoplaćuje oko 20.000 eura, dok je druga izvedba open s rollbarom, a obje su vrlo atraktivnog dizajna.

Za pogon se koriste provjereni i efikasni Volvo Penta D4 motori u dvije izvedbe snage upareni s krmenim DuoProp pogonom (tzv. Z-noge). Prva verzija snage nudi 2×260 KS a druga 2×300 KS, no obje jamče izvrsne performanse i izvanrednu štedljivost, vjerojatno najbolju u klasi. Za sustav upravljanja odabran je novi Volvo Glass Cockpit koji osigurava veliku prilagodljivost upravljačkog sučelja vlasniku, ali i postepenu nadogradnju u pogledu tehnologije i dizajna.