Euphoria68_1

Vodeći koncept pri stvaranju nove jedrilice od 68 stopa bilo je ponuditi jahtu prikladnu za vlasnike koji sanjaju o krstarenju oceanom. Euphoria 68 stoga nudi izdašne prostore potrebne za duga krstarenja, ali u isto vrijeme i moćan trup sposoban za bilo koje uvjete na moru. U usporedbi s manjom Euphorijom 54 drugačije je dizajniran kokpit te je pomaknut dalje prema naprijed, a uz to ima i nešto izraženiju zaštitu od prskanja te zatvorenu krmu.
Trup i strukturalne komponente su građene vakuumskom infuzijom te vinilesterskom smolom, a kombinacijom bi- i unidirekcionalnih staklenih i karbonskih vlakana dobivena je veća čvrstoća i manja masa u usporedbi s klasičnom gradnjom. Jednako su izvedene i sve ukrute dok su karbonski kompoziti korišteni za hvatišta pripona, a nehrđajući čelik za hvatište krmenog leta.
Dobra kontrola i upravljivost plovila osigurani su dvjema karbonskim kolima kormila integriranim u potpuno opremljene upravljačke konzole. Odmah do njih nalaze se četiri vinča kako bi bili lako dostupni kormilaru za jednostavno upravljanje konopima, a u skladu s modernim poimanjem koncepta easy-sailing, bez mnogo članova posade.
Pritom hidraulično namjestivi krmeno leto i vang, bum tipa “park avenue” te moderan sustav konopa pod palubom osiguravaju savršenu kontrolu jedara u svim uvjetima zajedno s dva lista kormila. Površina jedara u orcu iznosi 267 kvadrata uz genaker od čak 463 kvadrata, što jamči sjajne jedriličarske sposobnosti.
Aerodinamična natkabina sadrži devet upuštenih bokaporti što zajedno s osam bočnih prozora osigurava odličnu osvijetljenost i prozračnost u potpalublju. Uz to na pramcu je mnogo mjesta za sunčanje i opuštanje. Estetski dojam ne kvari niti sprayhood tenda koja se, kada se ne koristi, sprema u posebno namjensko spremište s tikovim poklopcem ispred ulaza u kabinu.
Kokpit površine čak 22 kvadrata dizajniran je za lako manevriranje i maksimalnu udobnost gostiju, kojih se čak 10 može smjestiti na dvije oko 2,8 metara dugačke klupe oko velikog preklopnog stola od tikovine i inoksa. Krmena platforma od karbonskih kompozita obložena je tikovinom kao i cijela paluba te je pokretana hidraulikom, a istodobno nudi lak pristup moru i ogromnom spremištu u koje osim velike količine opreme stane i gumenjak do 2,6 metara dužine.
Interijer je dizajnirao studio Design Unlimited, a u svih nekoliko izvedbi rasporeda vlasniku osigurava potpunu privatnost, nalazila se njegova kabina u pramcu ili krmi. U središtu je uvijek izvanredan salon također površine 22 kvadrata s mnogo prirodnog svjetla, decentnim LED osvjetljenjem savršeno integriranim u namještaj baš kao i vrhunski Bose audiosustav. Dojam svježine i suverenosti, ali i naglašenog prestiža osigurava fino obrađeno kvalitetno drvo prirodnih boja. Personalizacija interijera također je jedna od ključnih značajki ove sjajne jedrilice.

www.euphoriayachts.com.tr