i45

Prošlo je petnaest godina od kada je Elan predstavio liniju Impression 434, rodonačelnika linije udobnih jedrilica koju je projektirao Rob Humphreys. Brzo su postale poznate među nautičarima koji vole mnogo krstariti i čarter tvrtkama, a krasile su ih prilično dobre karakteristike kod jedrenja, izdržljivost, udobnost i kvalitetna izrada. Godine 2007.

Elan je za nešto manji Impression 344 osvojio nagradu European Boat of the Year. Danas se u Elanovoj floti nalaze tri modela linije Impression dužine 40, 45 i 50 stopa. Dok se očekuje njihova nova jedrilica, po svoj prilici Elan GT6, najavili su znatne promjene na srednjoj jedrilici linije Impression koja će dobiti oznaku 45.1.

Inspirirani rješenjima predstavljenim na Elanu GT5, Elan Impression 45.1 ubuduće će imati duži i širi kokpit, i nadalje s dvostrukim kormilarskim uređajima, podijeljenim kokpit stolom i sklopivim ležaljkama. Zahvaljujući modernom okomitom krmenom zrcalu, dodana su dva velika gavona u kokpitu, koji se mogu opremiti roštiljem, umivaonikom ili hladnjakom. Kupci se, ako žele, mogu odlučiti i za sportskiji izgled s otvorenom krmom. U oba slučaja donji dio krmenog zrcala otvara se u veliku platformu koja će dobro doći kod silaska u more i kupanje odnosno kod ulaska u brod. Jedna od promjena koje su odmah vidljive je dodavanje novog gornjeg bočnog prozora koji omogućava dodatno osvjetljavanje stražnjih kabina i nova linija bočnih stjenki kokpita.

U unutrašnjosti, kuhinja je pomaknuta prema naprijed kako bi se dobilo više prostora za druženje i navigacijski stol. Iroko furnir uokviren iroko masivom odabran je kao glavni materijal namještaja. Elan Impression 45.1 bit će dostupan u dva layouta, jedan u skladu s potrebama vlasničke uporabe, a drugi za zahtjevne čarter grupe.