Dufour512_03

Radi se o evoluciji uspješnih jedrilica 410 i 500 iz iste serije, uz poneko dizajnersko i funkcionalno unaprjeđenje te nove detalje na palubi i interijeru. Osnovne tehničke karakteristike obaju modela minimalno su promijenjene, pa su to i dalje elegantni i udobni, ali i prilično brzi i sigurni krstaši.

Dufour 412 GL stoga iskorištava sve značajke integrirane na posljednje Grand Large modele, što jedrilici daje karakteristike modernog plovila kao i estetsku svježinu. Kod projektiranja novih modela naglasak je stoga bio na još bolje zaštićenom kokpitu za veću sigurnost i udobnost pri jedrenju, ali i za ugodniji boravak na sidru uz roštilj i sudoper pametno smještene u sklopu krmenog zrcala te hladnjak u stolu kokpita. Novosti uključuju i fiksni integrirani baštun za velika jedra poput genakera ili code zero, dorađeni raspored interijera s dužom sofom na desnoj strani i novim svjetlosnim elementima.

Nakon uspjeha Dufoura 500 GL koji je izgrađen u više od 140 primjeraka, škver je svoju viziju modernizirane jedrilice prikazao kao 512 GL, unaprijeđen po sličnom principu kao i 412 GL. Na palubi se tako nalazi novi integrirani fiksni baštun, modificirane upravljačke konzole te “gurmanski” kutak na krmi, a u interijeru kuhinja je ergonomski i funkcionalno dorađena uz izmješteni sudoper, još veći hladnjak te opciju zasebnog zamrzivača, ali i nove svjetlosne elemente.

www.dufour-yachts.com