DEHLER_42

Novi modeli iz škvera Dehler izraz su čistog uživanja u životu što potvrđuju svojim sportskim stilom, vrhunskom izvedbom i dinamičnim karakterom, a koji svakom pravom jedriličaru ubrzavaju puls na ritam regate.
Bilo kao brzi krstaš ili kao regatna jurilica (u izvedbi Competitive), posljednji Dehler impresionira svojom neodoljivom kombinacijom snage i dinamičnosti. Duljina trupa iznosi 12,40 m uz širinu od 3,93 i vodnu liniju od 11,50 m. Postoje tri izvedbe kobilice: standardna T-oblika i gaza 2,15 m, regatna također T-oblika ali gaza 2,40 m te najkraća L-oblika od 1,98 m. Jedrilicom se upravlja dvjema kormilarskim kolima, ali uz jedan, vrlo duboki list kormila koji je odabran zbog umjerene širine trupa.

Namjera da se kupcima omogući čisti užitak jedrenja naglašena je različitim mogućnostima nadogradnje kojima se udobni i nadprosječno brzi krstaš pretvara u kompetitivan sportski brod s čitavim nizom dodatnih opcija. Sportski stav također je naglašen jarbolom s dva križa postavljenim na kobilicu, koji optimalno apsorbira opterećenja s jedara te ih distribuira preko cijele strukture poda. Ta je struktura, poznata i kao Dehler Carbon Cage, pojačana karbonskim vlaknima te ima iznimno visoku krutost.
Logično, pri projektiranju plovila neki od korisnih detalja preuzeti su s uspješnih modela Dehler 38 i 46, kao što su privlačne zaobljene linije palube i natkabine, dizajn prozora s aluminijskim okvirom, kao i oblik trupa strme i široke krme. U kokpitu se dodatno može dobiti nosač plotera, dok su zaobljeni nasloni klupa vizualno odlično riješeni, a ujedno tvore ergonomski izuzetno dobro oblikovana sjedišta koja neće uzrokovati bol u leđima posade.