blue-fwd

Završetkom Rolex Swan Kupa i Mediteranske lige nacija, nakon velikog uspjeha s klasom ClubSwan 50 i 26 jedrilica prodanih u rekordnom roku, one design tim Nautor’s Swana sada je potpuno usredotočen na novi projekt –  ClubSwan 36. Dizajn ClubSwana 36 potpisuje Juan Kouyoumdjian, koji stoji i iza klase ClubSwan 50, a prototip nove jedrilice bit će predstavljen u siječnju 2019. godine. Prva one design regata s flotom jedrilica ClubSwan 36 trebala bi biti Mediteranska liga nacija, koja je na rasporedu u listopadu sljedeće godine. Tim Nautor Swana koji stoji iza njihovog one design programa sa zadovoljstvom se može osvrnuti na napravljeni posao te s optimizmom gledati u budućnost. Ovogodišnje regatavanje u svim Swanovim one design klasama bilo je na najvišem nivou. Na Rolex Swan Cupu 35 od ukupno 110 jedrilica natjecalo se na one design regatama i to u tri klase: ClubSwan 50, Swan 45 i ClubSwan 42.
ClubSwan 36 bit će više od puke jedrilice. Kombiniranjem najboljih osobina dingija i jedrilica s kobilicom te opremljen foilovima, novi Swan od 36 stopa bit će najinovativniji i tehnološki najnapredniji one design brod izgrađen u ovome stoljeću. Odlikovat će ga karakteristike po kojima je Nautor’s Swan već dobro poznat: elegancija, suvremeni dizajn te narav­no izvrsne pomorstvene osobine, što će se postići korištenjem novih materijala i tehnologija.
Glavne odlike ClubSwana36 jasno su vid­ljive – ravna paluba od krme do pramca, otvoreni kokpit, baštun na izvlačenje te simetrični pomični C foilovi. Brod će biti težak dvije i pol tone i trebao bi biti iznimno brz pri jedrenju niz vjetar, a zahvaljujući foilovima dobre karakteristike imat će i kod jedrenja u orcu. Fuzija dingija i broda s kobilicom najviše se vidi kod snasti.
Izgled trupa jedrilice – nazvanog Hull Zero – bit će naknadno predstavljen. Novitet od 36 stopa peta je generacija one design jedrilica Nautor Swana, a na tržište dolazi 52 godine nakon što je jedriličarska javnost ostala osupnuta inovativnošću i kvalitetom prve ikad porinute Swan jedrilice. Filozofija kojom se one design tim Nautor Swana vodi ostala je ista već duže od pola stoljeća: proizvoditi brze, sigurne i učinkovite brodove, koje bez iznimke odlikuje kvaliteta.