hgk

Na drugim Danima nautike Hrvatske gospodarske komore doznat ćemo koje nas novosti glede zakona čekaju u idućoj godini, kao i koji su rezultati ovogodišnje nautičke sezone, a predstavit će se i noviteti u nautičkom poslovanju, pravilnicima i kategorizaciji marina.
Dvodnevni program na tri pozornice održat će se u sklopu Biograd Boat Show-a s početkom u četvrtak 18. listopada u 10:30 sati na glavnoj pozornici. S nestrpljenjem se očekuje predstavljanje Nove zakonske legislative za nautički turizam i pomorstvo, za što će glavnu riječ imati državna tajnica za more MMPI, Maja Markovčić Kostelac. Od najavljenih promjena možemo očekivati izlaganje o Zakonu o lučkim kapetanijama koji je već u proceduri prošavši prvo čitanje u Saboru, zatim Pomorski zakonik, te Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama. Rezultate protekle sezone predstavit će direktor HTZ-a Kristijan Staničić, te najaviti promociju nautičkog turizma u nadolazećoj godini.
Potom slijedi službeno otvorenje Biograd Boat Show-a, a Dani nautike se nastavljaju na tri lokacije – u Kapetanskom klubu održat će se sjednica Udruženja marina HGK. Tamo će Pravilnik o vrstama i kategorizaciji marina predstaviti pomoćnica ministra turizma Monika Udvočić, prezentirat će se i Benchmarking marina, te MarinaCloud sustav Proactive Boat Care Krešimira Žica.
U dvorani 1 kapetan Alen Gospić izlaže Piratstvo na moru – Priča s mosta, nakon čega slijedi Sjednica Udruženja turističkih brodara HGK u sklopu koje će biti predstavljen natječaj Društva inženjera Najbolji idejni projekt – 2018, te prezentacija Hrvatskog hidrografskog instituta. U dvorani 2 Ana Dobrović predstavlja „Romantic islands“ – otočni almanah, te sjednica Zajednice pustolovnog turizma HGK.

U petak je program još gušći, pa se u Kapetanskom klubu održava Sjednica UPUSP – charter HGK, prezentacija Boška Ercegovca iz Uprave za sigurnost plovidbe pri Ministarstvu mora – Rezultati E-crew i analiza, te Izborna sjednica. Potom slijede seminari za charter operate u dva dijela i Sjednica Udruženja male brodogradnje HGK.

Hala B – dvorana 2 u petak dominira prezentacijama gdje će se od 11 do 16 sati izmijeniti šest izlagača, pa će se redom održati prezentacije iBLUE projekta i nove 3-PBM metodologije, CLIPPER projekt, Crew Training – domaćica na brodu, Premium Yacht Insurance, Internet marketingom do više bukinga – Case Study i prezentacija Ribolovni turizam – način diversifikacije prihoda.
Istovremeno će se u dvorani 1 održati Sjednica Zajednice ronilačkog turizma HGK, Sjednica Udruženja luka HGK i Dodjele priznanja osvajačima nagrada u izboru „Hrvatski brod godine 2018.“