coco sweet

Beneteau prodaje kopnenu diviziju

Prodajom Housing divizije, francuski div se namjerava fokusirati isključivo na brodogradnju

Uz to što su jedni od vodećih svjetskih brodograditelja plovila za razonodu, manje je poznato da grade i mobilne kućice kojih su u proteklih 30 godina proizveli preko 200 tisuća. Grupa Beneteau objavila je da su započeli ekskluzivne pregovore s tvrtkom Trigano, europskim tržišnim liderom za camping vozila, o prodaji svoje „Housing“ divizije. Riječ je o specijaliziranoj diviziji Grupe za proizvodnju mobilnih kućica i opreme za camping turizam.

Ideja je da Trigano preuzme kompletnu kontrolu nad podtvrtkom Bio Habitat, uključujući brendove O’Hara, IRM i Coco Sweet, kao i sve njihove radnike u Francuskoj i u Italiji, te kompletno vodstvo. Ovo će tvrtki omogućiti rast na međunarodnoj razini, objavio je Beneteau, i istovremeno omogućiti razvoj sinergije s Tirganovim dugogodišnjim aktivnostima.

o hara

Prijedlog o prodaji Housing divizije dio je plana Grupe Beneteau da se fokusiraju na razvoj unutar nautičkog tržišta što će im omogućiti ubrzani rast, te „premiumizaciju“ 9 nautičkih brendova koji pokrivaju kompletno tržište (brodice za dnevnu plovidbu, motorne brodice, jedrilice, katamarani i kuće na vodi).

Prema strateškom planu Grupe, planiraju ulaganja u smjeru pratećih nautičkih aktivnosti, posebno u način korištenja plovila, digitalnih i personaliziranih usluga za krajnje korisnike, zatim planiraju ubrzati tehnološku transformaciju glede utjecaja na okoliš, ulagati u korištenje recikliranih i reciklabilnih materijala, kao i u integraciju alternativnih rješenja propulzije u cijeloj svojoj ponudi plovila do 2030. godine.
Operacija prijenosa vlasništva bi prema planovima trebala završiti do kraja ove godine, a sve ovisi o tome hoće li uspjeti uskladiti sve s predstavnicima zaposlenika te državnim administrativnim procedurama.

antares 11

Foto: Groupe Beneteau