Bavaria_R40_1

Dizajn modela R40 karakteriziraju snažne i elegantne linije, luksuzni interijer te revolucionarna metoda gradnje. To su samo neke od ključnih točaka ovog plovila, uz to u škveru ističu da slovo R u nazivu upućuje na engleske riječi Realize your dreams, Responsive, Rapid, Recreation, Restful, Relaxing i Revolution. Time jasno daju do znanja koje su ciljeve dobili dizajneri i projektanti novog modela koji, osim elegancije i luksuza, prije svega mora biti vrhunske kvalitete, nuditi najbolje materijale i najmodernije tehnologije.

Nagovještavajući time nove standarde u klasi od 40 stopa, u ponudi će biti dvije izvedbe Flybridge te Coupe, a obje će nuditi odlično opremljene dvije kabine s vlastitim kupaonicama te prostrane zajedničke prostore na glavnoj palubi. Službena premijera zakazana je za sajam u Cannesu iako je Flybridge verzija nekim novinarima i potencijalnim kupcima već predstavljena sredinom svibnja i to u okolici Trogira.

Trup izraženog V-profila potpisuju naši susjedi, studio J&J, zbog čega bi R40 trebao briljirati na moru u pogledu pomorstvenosti i udobnosti. Tu su i električno upravljanje te posljednja generacija trim-sustava koji poboljšavaju osjećaj za kormilom te daju odlične povratne informacije skiperu. Za pogon su predviđena dva motora Volvo Penta D6 od po 370 KS koji osiguravaju maksimalnu brzinu od odličnih 35 čvorova, dok će biti dostupne i izvedbe od po 400 KS.

www.bavaria-yachtbau.com