Azimut-S7_profile

Službena premijera Azimuta S7 bit će u rujnu na sajmu Cannes Yachting Festival, a ova 21-metarska jahta pozicionira se između modela 55S i 77S te proširuje i obogaćuje sportsku kolekciju. Eksterijer je dizajnirao Stefano Righini koji je zadržao prepoznatljive oblike serije Sport, no nadgrađe je obogatio jedinstvenim prozorom u obliku dijamanta što plovilu daje osobnost, a goste zadivljuje igrom reflektiranog svjetla.

Upotreba karbonskih vlakana na nadgrađu i okretnoj platformi omogućila je povećanje volumena plovila bez utjecaja na ukupnu težinu, optimizirajući performanse. Uz trostruke pogonske jedinice Volvo Penta IPS, kao i unaprjeđujući performanse i potrošnju, dobiven je dodatan korisni prostor u potpalublju. Rezultat je vrlo ugodno potpalublje, izvanredno za svojih 13 metara dužine, uz garažu za jet-ski i pomoćnu brodicu od 3,25 metara istovremeno. Ovo rješenje ostavlja krmeni dio slobodnim dok je garaža zatvorena, a okretna platforma se pretvara u sjajnu terasu na moru.

Interijer je djelo Francesca Guide kojemu je to prvi projekt za Azimut Yachts, a on je dodatno doradio rješenja tipična za plovilo ove klase. Srce modela S7 je vlasnička kabina površine čak 19 kvadrata organizirana u čak četiri različita dijela, od kojih svako ima svoju vlastitu funkciju te je odvojeno pregradama, zrcalima i providnim materijalima. U potpalublju su također još tri kabine sve vrlo izdašnih proporcija.

Kuhinja je premještena na glavnu palubu, i to u pramčani dio, kako bi se osigurala jednostavnost njena korištenja bez utjecaja na veliki dnevni boravak. On se neprimjetno proteže kroz interijer i vanjske prostore pa ima dva dijela za druženje i odmor. Unutarnji dio ima dva koktel-stolića koji se mogu pretvoriti u veliki stol za blagovanje osam osoba, 55-inčni TV i veliki vanjski kabinet s barom. Stil interijera također se ističe elegancijom i izražajnom osobnošću, a može se dobiti u dvije izvedbe, toplijoj ili s naglaskom na high-tech.

Azimut S7 pokreću tri Volvo IPS 1050 jedinice svaka s po 800 KS koje osiguravaju maksimalnu brzinu od preko 35 čvorova čak i pri punom opterećenju. Na tehničkoj razini program ACS (Advanced Cruising Solutions) donosi niz rješenja za maksimalni doživljaj u plovidbi, kao što su automatska kontrola trima, upravljački džojstik, integrirano upravljanje i nadzor svih sustava te automatsko balansiranje s transferom goriva iz jednog spremnika u drugi.

www. navis-marine.com