Azimut-Atlantis51_MidRes-3

Nešto dulji razvoj podiže očekivanja iznad uobičajenih, unatoč prvim crtežima koji otkrivaju evoluciju dizajna umjesto revolucionar­nih promjena. Međutim, biti ikonom nije samo pitanje stila ili sposobnosti inoviranja, nego i mnogo više od toga, baš kao što Atlantis 51 ima toliko jedinstvenih osobina da je spreman postati legenda. Sportske dotjerane linije, silueta dostojna ikone, raskošna prostranost i vrhunske performanse, sve to i mnogo više nudi novi Azimutov open, Atlantis 51. Posebnost je u detaljima, a ova suvremena jahta jasno izražava svoj stav uz pomoć okomite pramčane statve, poznate s ostalih Azimutovih plovila, koja sadrži veliki inoksni sidreni štitnik sa stiliziranim logom brenda te dva izražena friza koji evociraju hrabrost.

Elegantna sofa u kokpitu, jedinstvena u klasi sportskih krstaša, lako se pretvara u udobnu blagovaonicu premještanjem dvije sjedalice te podizanjem velikog stola na gornju razinu. Kupac može odabrati materijal presvlaka koje mogu biti od otpornog vinila ili kvalitetne tkanine Batyline. Velikodušna garaža na krmi prima pomoćnu brodicu do 3,25 metara dužine, a tu je moguće ugraditi i opcijski električni roštilj.

Unikatan raspored potpalublja sadrži središnji prostor dnevnog boravka, potpuno opremljenu kuhinju te tri izvan­redne kabine. Raskošna vlasnička kabina smještena je u pramcu te ima vlastitu kupaonicu, dok su dvije kabine za goste u središnjem dijelu trupa te dijele kupaonicu. Obje kupaonice uređene su luksuznom opremom te imaju odvojene tuš-kabine. Desna kabina je VIP izvedbe s dva klizna ležaja koja se mogu spojiti u jedan dvostruki, dok je lijeva opremljena širokim krevetima na kat.

Iznenađenje se nalazi i u strojarnici koja će sadržavati Volvo Penta IPS pogonske jedinice, dosad rijetke u Azimutovoj i Atlantisovoj gami, i to modele IPS600 odnosno IPS800, ovisno o razini snage. To jamči maksimalnu brzinu do 35 čvorova i krstareću od oko 30 čvorova. Svjetska premijera Atlantisa 51 zakazana je za najveći europski nautički sajam Boot Düsseldorf koji će se održati u siječnju 2018. godine.

www.azimutyachts.com